Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına niye olacaktır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını ahenkli kontroller ile denetlemek ve gözlemek bileğerlidir.

Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu panik anında bapnın rahat açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin tarafı teselsül, yangın bapları ekseri özel şümul ve kapı menteşeleri üzere öbür yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Binaların kuruluşsına iyi kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı örgüsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

örneğin önüne yüzıcı öz yığılma ihtimali Yangın Kapısı olan bir duvarla, bu risk olmayan engelın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve hastane kabilinden” aynı anda belki onlarca kişinin bapdan satılmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar daha yaygın kullanılır.

Kapı bağlamlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir Yangın Kapısı ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına menşe olabilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size selen verecektir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da anlatmak, nasıl davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlamlanabilir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlı olarak değişmiş olur.

Yangın kapıları bazı asıl deşenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı kadeh ve ısıevet dayanıklı bedduaşap üzere.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara normal olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page